lauantai 21. syyskuuta 2013

Uuniomenat


Perinteisellä jatketaan: uuniomenat. Minulla on ollut siihen aina viha-rakkaussuhde. Lapsena en pitänyt siitä laisinkaan (oli siis vihasuhde) ja vaikka herkkujen perään olenkin, niin siitä ihmeellinen lapsi ja nuori olin, että mielummin jätin kokonaan tämän jälkiruoan väliin ennemmin kuin söin sitä. Viime aikoina olen opetellut siitä kuitenkin pitämään (rakkaussuhdetta pukkaa) ja kun perintesellä pääruoalla aloitettiin niin jatketaan sitten perinteisellä jälkiruoallakin.

Uuniomenat 2:lle annosvuoissa

4 pienehköä omenaa (omenakaneli-lajiketta)
½ dl haluamasi mehua (Tropicanan summer berry)
kanelia
1 dl kaurahiutaleita
juoksevaa rasvaa
1 tl vaniljasokeria

Lisäkkeenä: Vanhan ajan vaniljakastike

 

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Pese omenat, ei tarvitse kuoria, jos omenat ovat suomalaisia. Pilko ne pienempiin osiin ja poista siemenkodat. Laita annosvuokiin hieman juoksevaa rasvaa, etteivät omenat tarttuisi vuokiin kiinni. Laita omenan palat annosvuokiin ja jaa mehu omenoiden päälle. Ripottele kanelia haluamasi määrä omenoiden päälle. Tee kaura-rasva-sokeriseos. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita juoksevaa rasvaa haluamasi määrä, toiset haluavat rasvaisempaa ja toiset kevyempää. Kuitenkin niin, että kaurahiutaleet sekoittuvat kunnolla. Annostele lusikalla täyte omenoiden päälle. Paista uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes omenat ovat mielestäsi riittävän pehmeitä. Suomalaiset syysomenat, erityisesti omenakaneli-lajike, ovat ulkomaalaisia omenoita pehmeämpiä, joten uunissaoloaika saattaa olla vähäisempi.
Tarjoile uuniomenat vanhan ajan vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän käynnistäsi jäljen, kiitos!