lauantai 21. syyskuuta 2013

Perinteistä keittoruokaa


Mistäpä on lauantait tehty?
Lauantai pyhitetään oikein perinteille; ruoaksi syödään supisuomalaista jauhelihakeittoa, jälkiruokakin on samaa kaavaa. Siivotaan vessaa ja tehdään muita pikkuarkiaskareita, käydään saunassa ja katsotaan lottoarvonta teeveestä (tai tämä kohta korvataan mitä luultavammin elokuva(nautinto)illalla).

Perinteinen jauhelihakeitto

 vettä
1 lihaliemifondi
250 g jauhelihaa
mustapippuria, chiliä
4 pientä perunaa
300 g keittojuuresta (TUORETTA! Sisältää: porkkanaa, lanttua, selleriä, palsternakkaa, purjoa ja persiljaa)
2 laakerinlehteä
1 rkl kuivattua rosmariinia


Laita vesi ja lihaliemifondi kiehumaan kattilaan. Paista paistinpannulla jauheliha ja mausta chilillä ja mustapippurilla. Kuori ja pilko perunat. Pilko muut juurekset (Tässä oli valmis  keittojuuressekoitus, jotka olivat valmiiksi kuorittuja. Mutta avainsanana on tuoreus, ei siis pakastimessa otettuja keittojuureksia!) ja lisää ne veteen. Lisää jauheliha myös joukkoon. Mausta vielä rosmariinilla ja laakerinlehdellä. Keitä noin 30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän käynnistäsi jäljen, kiitos!