perjantai 27. syyskuuta 2013

Perunarieskaset


Lauantaiaamu alkoi uunilämpöisillä perunarieskasilla. Päivä lähtee mielestäni paremmin käyntiin, kun syö jotain omatekoista. Nähtävästi rieskat maistuivat hyvin, sillä keosta jäi vain pari lautaselle. Simokin nuuhki ilmaa innokkaana ja odotti omaa palaansa, mutta joutui nyt kuitenkin tyytymään omiin naksuihinsa... vaikka yritti kyllä useamman kerran tuijottaa meitä syyttävästi silmiin ja pitää suurenevaa tuhinaa. *PÄIVITYS* Joo.oo. Niinhän siinä sitten kävi, että M heltyi ja antoi makupalat Simolle.

Simo kerjää rieskasia.
Perunarieskaset

300 g perunaa
2 pientä kanamunaa
1,5 dl maitoa
1 1/4 dl täysjyvävehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
loraus öljyä

Keitä perunalohkot edellisenä päivänä ja laita ne yöksi jääkaappiin. Näin helpotat huomattavasti seuraavan aamuna rieskojen tekemistä. 

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Survo perunat perunasurvimella ja lisää joukkoon kananmunat, maito, täysjyvävehnäjauhot, suola ja öljy. Sekoita nopeasti. Tee lusikan avulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille pieniä kekosia. Paista rieskasia noin 13-15 minuuttia. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän käynnistäsi jäljen, kiitos!