tiistai 24. syyskuuta 2013

Kotitekoinen tomaattikastike


Sunnuntain butter chickenistä jäi puoli purkkia paseerattua tomaattia jäljelle ja siitä piti valmistaa jotakin, sillä sehän vanhenee 4-5 päivässä jääkaapissa. Minulla oli jo useamman päivän ajan tehnyt mieli tiettyä ruokaa, joskin kotiversiota siitä. Paseerattu tomaatti kävisi tähän ruokalajiin vallan mainiosti, sillä ketsuppiahan tämä tuleva ruoka vaatisi. Tuumasta toimeen, nettiä taas selaamaan, sillä en ole koskaan tehnyt omatekoista ketsuppia. Huomasin pian, että ongelmaksi koituisi se, että ketsuppiin ei tule paseerattua tomaattia, minulla ei ole väkiviinaetikkaa saatika hillosokeria. Ei se mitään, hätä ei ole tämän näköinen! Vaihdetan ketsupin teko tomaattikastikkeeksi, voisihan sitäkin käyttää tulevassa ruoassa. Tällainen ohje siitä sitten tuli:


Kotitekoinen tomaattikastike

250 g paseerattua tomaattia
2 keskikokoista tomaattia (kannat pilkotaan pois ja halkaistaan 4 osaan)
½ isosta keltasipulista (silputaan pieneksi)
½ dl vettä
1 tl valkoviinietikkaa
ripaus sokeria ja mustapippuria

Laita jokainen ainesosa kattilaan ja kiehauta aineet ja tämään jälkeen anna poreilla keskilämmöllä noin  40 minuuttia.
Nosta pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä. Jäähtymisen jälkeen soseuta sauvasekoittimella. Viimeiseksi kiehauta soseutettu tomaattikastike kerran vielä kuumenemispisteeseen ja tämän jälkeen purkita kiehuvalla vedellä kuumennettuihin purkkeihin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän käynnistäsi jäljen, kiitos!