sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Butter chicken eli voikanaa


Viikonloppu jatkui ruoan puolesta intialaisella teemalla. Tänään tehtiin butter chickeniä eli voikanaa Pohjois-Intiasta. Lisäkkeenä syötiin basmatiriisiä, jota söinkin ensimmäistä kertaa. En ole uskaltanut kokeilla sitä aiemmin, sillä olen kuullut sen maistuvan muun muassa hajuvedelle. Kävelin kuitenkin perjantaina rohkeasti riisihyllylle ja enempiä miettimättä sujahti kyseinen riisipaketti ostoskärryihin. Täytyy kyllä sanoa, että oli positiivinen kokemus! Heti keittäessä alkoi keittiöön tulemaan hyvä, aromikas tuoksu ja syödessä suuhun tuli vivahteikas, muittei suinkaan mikään voimakas maku. Tästä tuli kyllä kerralla ihan ehdoton riisilajike number one mnulle! Olen aina ollut perunaihminen, eivätkä tavallset pastat ja riisit oikein uppoa minulle, mutta tätähän voisi uudemmankin kerran tehdä!

Sitten siihen butter chickeniin. Vaikka nimi viitanneekin voihin, josta eittämättä tulee mielleyhtymiä runsaisiin kaloreihin, lihoamiseen, voivat laihduttajat ja painoansa tarkkailevat tarttua tähän reseptiin vallan mainiosti. Voita tässä käytetään vain ruokalusikallinen ja tämänkin määrän voi puolittaa tai vaihtaa vaikkapa halutessaan öljyksi. 

Butter chicken eli voikana
Butter chickeniä ja basmatiriisiä
350 g maustamattomia broilerin fileitä merisuolalla
1 rkl voita 
puolikas isosta sipulista
2 valkosipulinkynttä
0,5 tl garam masalaa
0,5 tl juustokuminaa
0,5 tl inkiväärijauhetta
1 tl chiliä
½ pkt paseerattua tomaattia
1,5 rkl tomaattipyrettä
ripaus sokeria
1 dl ruokakermaa

Ruskista ensin broilerinfileet voissa. Siirrä ruskistuneet broilerit lautaselle ja siirrä hienonnetut sipulit ja valkosipulit pannulle. Kuullota niitä hetki ja lisää joukkoon mausteet. Kääntele hetki.
Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, tomaattipyree ja sokeri. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää tämän jälkeen joukkoon broilerit ja anna hautua matalalla lämmöllä kannen alla noin 15-20 minnuutia. 
Laita riisit kiehumaan kylmään veteen. Tarvitset kahdelle syöjälle noin 125 g basmatiriisiä ja 3 dl vettä. Riisit ovat valmiita noin 10 minuutissa.
Lisää voikanan joukkoon viimeiseksi ruokakerma. Kuumenna kerran vielä kiehuvaksi.
Syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän käynnistäsi jäljen, kiitos!