tiistai 17. syyskuuta 2013

Sateisen päivän katkarapupiirakka

Täällä Satakunnassa muuttuivat ilmat kuin taikaiskusta, kun päästiin syyskuun puoleenväliin. Vettä on satanut kaksi päivää melkein putkeen ja ilmassa on jo ripaus syksyn tuntua. Oven kun aukaisee asfaltista nousee kastematojen ja mullan tuoksu ja voi tuntea kylmän viiman kehossaan. Kesä on taas mennyt menojaan ja talven odotus alkakoon. 
Simo päätti nukkua sateisena päivänä.

Meidän ranskanbulldoggimme Simokin, 3 vee, päätti pitää rokulipäivän ja nukkua vain harmaana ja sateisena päivänä.

Mutta nyt syömään katkarapupiirakkaa, josta nyt ei sattuneesta syystä tule kuvaa blogiin. Ohje on hyvä, mutta olkaa tarkkana kellon kanssa, minä en ollut. Piirakan päällinen tummui liikaa, syötävää se oli kyllä, mutta houkuttelevan näköistä ei missään nimessä.

Sateisen päivän katkarapupiirakka

Pohja:
 3 dl vehnäjauhoja
125 g voita
2 rkl vettä

Täyte:
180 g katkarapuja
1  pieni paprika
tuoretta tilliä
150 g Polar-juustoraastetta
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1 tl sitruunapippuria
½ tl valkopippuria


Laita ensimmäiseksi jäiset katkaravut sulamaan laakealle astialle; tässä menee noin reilu tunti, että ne ovat sulaneita. Tee pohja. Nypi kaikki pohjan aineksen keskenään käsin (voi kannattaa olla hieman huoneenlämpöistä, että taikinan "nyppiminen" onnistuu parhaiten) ja laita jähmettymään jääkaappiin puoleksi tunniksi. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Uunin ollessa valmis laita pohja esikypsentymään sinne noin 10 minuutiksi.
Pohjan ollessa uunissa valmista sillä väliin täyte. Pilko parika pieniksi palasiksi ja laita mikroon pienen vesitilkan kera muutamaksi minuutiksi. Paprika pehmenee hieman ja on piirakan ollessa valmis täysin kypsää. Sekoita erillisessä kipassa ensin kananmunien rakenne rikki haarukalla ja lisää joukkoon ruokakerma, juustoraaste ja mausteet, sekoita.

Ota piirakka pois uunista ja laita pohjan päälle ensin katkaravut, paprtikasilppu ja saksilla leikattu tillisilppu. Tämän jälkeen kaada päälle muna-kerma-juustoseos. Laita piirakka takaisin uuniin ja anna kypsyä vielä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Nauti!

Ps. Piirakka on hyvää myös kylmänä esimerkiksi haudutetun teen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän käynnistäsi jäljen, kiitos!