lauantai 28. syyskuuta 2013

Aidot New Yorkin Hampurilaissämpylät



En ole koskaan oikein onnistunut sämpylöiden teossa, joko ne ovat olleet liian kovia "kuin heittäisi seinään tiiliskiven" tai liian hiivamaisia. Olin päättänyt säästää M vielä tänä viikonloppuna eksoottisten ruokalajien kohdalla ja aikonut valmistaa hampurilaisia kotona. Pyysin M tuomaan kaupasta valmissämpylöitä, itse aioin tehdä pihvit. Kotiin tuodessaan sämpyläpaketin M pyysi minua katsomaan niitä. Etkö voisi tehdä näitäkin itse? Katso nyt miltä nämä näyttävät, eivät kovinkaan houkuttelevilta. Minun piti myöntää hänen olevan oikeassa. Sämpylät olivat kuivan ja juuri sellaisen näköisiä, että säilyvät lisäaineidensa ansiosta monta kuukautta (vuotta?) voimassa. 

Eipä siinä auttanut kuin tarttua tuumasta toimeen. Varoittelin M kuitenkin, että muistaahan, etten ole mikään sämpyläexpertti. Aloin etsimään netistä sopivia reseptejä hyviin hampurilaissämpylöihin ja törmäsin "Aitoihin New Yörkin Hampurilaissämpylöihin". Kuvissa ne näyttivät varsin maukkailta, mutta pitkä valmistusaika kauhistutti. Päätin kuitenkin kokeilla, eihän se ota jos ei annakkaan. Ohjeen nappasin täysin täältä, vaihdoin vain jauhot täysjyväversioihin ja vähensin jauhojen määrästä ½ dl: http://www.valio.fi/reseptit/hampurilaissampylat/
 
Aidot New Yorkin Hampurilaissämpylät

Ensimmäisen vaheen tuotteet näkyvillä.


Taikinaa on vaivattu noin 10 minuuttia jauhotetulla alustalla, että se tulisi kimmoisaksi.


Taikina menossa mikron sisälle (mikroa ei siis laiteta päälle ;)) kohoamaan kaksinkertaiseksi 2 tunniksi.
Ennen uuniinmenoa voitele sämpylät seoksella, jossa on 1 kananmuna ja 1 rkl vettä. 
                           Laita sämpylöiden päälle seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.

SYÖMÄÄN!!!

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän käynnistäsi jäljen, kiitos!