tiistai 24. syyskuuta 2013

Maissipannukakut


Joskus sitä ei oikein osaa keksiä, mitä sitä söisi ruoaksi.. tai aika useinkin. Samat ruoat kyllästyttävät ja silti niitä tehdään päivästä toiseen, viikosta toiseen, kuukaudesta toiseen.. Huomaten, että ne samat ruoat ovat kiertäneet jo vuosia keittiöstä ruokapöytään. Katsaus jääkaappiin.. eihän siellä ole kuin ne samat ruoka-aineet. Huoh. Katsaus tarkemmin, jääkaapin alimmalla hyllyllä lepää maissipakkaus, joka näyttää hylätyltä, jäänyt käyttämättä kesän grillailulta. Katsaus parasta ennen -päiväykseen, 06/14 eli käyttökelpoinen. Mitähän siitä tekisi? Ei ainakaan grillattua maissia, sillä vaikka hoidankin tämän talouden ruokahuollon muutoin, "M" grillaa. Ei auta, kuin avata taasen netin ihmeellinen maailma ja yrittää etsiä sieltä kokeilemisen arvoinen resepti. Maissikeittoa, -salaattia..ei. Sitten se tulee vastaan: MAISSIPANNUKAKUT. Kuulostaa houkuttelevalta, varsinkin tällaiselle makean perään olevalle. Ja nyt syöneenä näitä voin todeta, että lunastivat lupauksensa.


Maissipannukakut 2:lle

1 1/4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
3/4 tl leivinjauhetta
½ tl timjamia
2 pientä kananmunaa
1 dl rasvatonta piimää
1 rkl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
1 dl maissia

Sekoita kuivat aineet keskenään, myös timjami. Vatkaa kananmunat piimän joukkoon ja lisää kuivien aineiden joukkoon ja sekoita. Lisää rasva ja maissit. Paista pannukakut kypsiksi lettupannussa.
Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi creme fraichen ja salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän käynnistäsi jäljen, kiitos!