perjantai 20. syyskuuta 2013

Perjantai-illan hengähdyshetki suklaacookiesien avulla



Viikonloppu alkaa, jihuu! Ajattelin ottaa itselleni hetkisen ja istahtaa sohvan ääreen lukemaan jo eilen tullutta Me Naiset -lehteä. (Ihmettelen itsekin, miten pystyn hillitsemään itseni, etten ala jo heti postiluukulta lukemaan sitä.) Minulle on tullut kuitenkin tavaksi jättää se perjantain lukukokemukseksi. Ei viikonlopun alku tunnu miltään, jollei ole jotain extraa, esim. juuri naistenlehteä! Samalla nautin maitolasillisen ja yhden suklaakeksin tai sanotaanko paremminkin leivonnaisen, niin isoja näistä tuli.

Suklaacookies

125 g voita
3/4 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
200 g taloussuklaata

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen, välillä aina sekotellen massaa. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe.

Pilko taloussuklaa pieneksi muruksi isoa veitseä apuna käyttäen. Sekoita suklaamurut taikinaan varovasti puukauhaa apuna käyttäen. Jaa leivinpaperille pikkulusikkaa apuna käyttäen 12 pikku nokaretta taikinaa. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia tai kunnes keksit ovat kypsiä.

Yritä pitää kätesi kurissa, kunnes keksit ovat riittävän jäähtyneitä syötäväksi. Laita silmäsi kiinni, haukkaa keksiä ja anna viikonlopun johdattaa sinut arjen paineista lepoon ja rauhaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän käynnistäsi jäljen, kiitos!