torstai 26. syyskuuta 2013

Omenien kuivaus


  
Omenien kuivaus on ollut yksi ruokahaaste, jota olen joskus halunnut kokeilla. Aina se on jäänyt, koska olen aina löytänyt tekosyitä miksi ei.. ne ovat liian monimutkaisia, aikaa vieviä, en kuitenkaan osaa... Suurin syy taitaa olla kuitenkin siinä, että olen ollut yksinkertaisesti laiska. LAISKA. Nyt kun sen myönnän julkisesti, voin samalla korjata tilanteen. 

Päätin alkaessani pitää blogia, että etenen omaa tahtiani. Bloggaan silloin, kuin minua huvittaa ja jaksan. Kokkaan vain sellaisia, mitä osaan tehdä ja missä olen varmasti hyvä. Ennen kaikkea teen sellaista ruokaa, mitä olen ennenkin tehnyt. Leikatessani tänään omenia lohkoiksi aloin miettimään päätöstäni: Jos todella teen päätökseni mukaan, on blogin kaari auttamattoman lyhyt. Eihän se sovi, ei millään. Olen saanut vihdoin ja viimein aikaiseksi perustaa tämän sivuston, eritoten itseäni varten, joten en ala heti nössöilemään. Kokeilen rohkeasti uusia ruokia ja makuja ja jos ne osouttautuvat susiksi heitän reseptin roskakoriin. Lisähaastetta tuo "M":n suuri ruokakarsastus; ruoassa ei saisi olla sipulia, valkosipulia, paprikaa, sieniä, kalaa, papuja..lista on loputon. "M":llä nousivatkin hiukset pystyyn (jos hänellä sellaiset olisi ;)), kun kuuli ensi viikonlopun ruokamietintöjä. Saa siis nähdä, syönkö yksin ensi viikonloppuna ja "M" kurvaa lähimmälle burgeripaikalle.

Lähdin nyt kuitenkin uusien haasteiden ja reseptien kanssa varovaisesti liikkeelle ja aloitin kuivatuista omenoista. Näitä se nirsoinkin ruokailija varmasti pitää.

Kuivatut omenat

Pese omenat huolellisesti, käytä mieluiten kotimaisia lajikkeita. Poista omenista siemenkota omenaporan avulla. Pilko omenat noin 0,5 senttimetrin viipaleiksi.
  
Omenien viipalointi ja omenaporalla siemenkodat pois.
 Kuivaa jokainen omenaviipale erikseen kahden talouspaperin välissä.
Omenaviipaleiden kuivaus kahden talouspaperin välissä.
Lado omenaviipaleet uuniritilälle niin, etteivät ne ole toistensa päällä.

 
Omenaviipaleet uuniritilällä.




Laita omenaviipaleet uuniin, jossa on lämpötilana 50 astetta. Pidä omenia uunissa noin 12 tuntia. Laita uunin oven väliin jokin esine, joka pitää ovea raollansa, jotta omenista haihtuisi liika neste pois.
Omenat uunissa, lihanuija pitää uunin ovea raollansa.
Ps. Pidin itse omenia uunissa 6 tuntia ja eiväthän ne olleet vielä tulleet koviksi, olivat sellaisia nahistuneita. Ja olishan sen kiertoilmankin voinut laittaa päälle... Oppia ikä kaikki, ensi kerralla kuivatut omenat ovar varmasti todella mallikelpoisia. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän käynnistäsi jäljen, kiitos!