Tämä ohje löytyy Ilkka Falcin kirjasta "Mamma mia, italialaisten äitien keittiössä". Ne keille ohje ei ole tuttu ja ketkä eivät pääse kirjaan käsiksi, annettakoon ohje tässä:
Vihreä vanhanajan pesto
2-4 annosta
Oliiviöljyä
1-2 valkosipulin kynttä
½-1 rkl pinjansiemeniä
½-1 nippu basilikaa
½-1 rkl parmesaania
Survo morttelissa valkosipulin kynnet ja oliiviöljy maitomaiseksi tahnaksi. Lisää haluamasi määrä pinjansiemeniä, mitä enemmän laitat siemeniä, sitä miedompaa pestosta tulee. Lisää pinjansiemeniä vähitellen massan joukkoon, kunnes siitä tulee kiinteää. Lisää tämän jälkeen basilikan lehtiä sopimaksi katsomasi määrä huhmareella työstäen. Lisää oliiviöjyä niin, että pesto on juoksevaa. Lisää lopuksi raastettu parmesaani ja sekoita se joukkoon.
Lisää pestoon oman maun mukaasi jokaista ainesosaa niin saat haluamasi pestomaun!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän käynnistäsi jäljen, kiitos!